BEHANDLINGAR – VÄLGÖRANDE MASSAGE

För många är en skön massage bland det bästa som finns. En stund av egen tid samtidigt som behandlingen är djupt välgörande för kropp, sinne och själ. Förutom att mjuka upp spända muskler visar forskningsstudier att regelbunden massage har långvariga effekter på vårt välmående eftersom våra må bra-hormoner i blodet ökar och stresshormonet kortisol minskar. Regelbundenhet är en avgörande faktor för att få ut det mesta av din massage och öka ditt allmänna välbefinnande.

Unna dig en stund av lyx - det är du värd!

YOGAMASSAGE

Yoga i Yogastugan

En mix av kraftfulla tryck och strykningar med assisterad stretch och fokus på andning. En djupgående teknik där klienten får möjlighet att öppna upp i varje led och muskel under avspänning.

Räkna med längre tid första gången då ett hälsoformulär fylls i.

Läs mer om behandlingen

Yogamassage har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda, två uråldriga indiska vetenskaper, båda med fokus på helhet. Behandlingen är en mix av kraftfulla tryck och strykningar med assisterad stretch, en djupgående teknik där klienten får möjlighet att öppna upp i varje led och muskel under avspänning.

Hur går behandlingen till?
Yogamassage utförs på golvet, på en uppvärmd madrass. Jag värmer upp med massage för att sätta igång blodcirkulationen och för att sprida ut bindväven. Sedan utför jag en serie av assisterande yoga-stretchar. Jag använder både händer och fötter vid behandlingen där trycket anpassas efter klientens muskelspänning och behov. Sesamolja används, den ger både värme och ökad cirkulation. Massagen avslutas med en avslappnade huvud och ansiktsmassage, och vila.

Vad gör yogamassage?
Yogamassagen släpper på spänningar och stelheter i kroppen vilket leder till en både grundlig och avslappnande effekt, fysiskt som mentalt.

Yogamassage har positiv effekt på;
• Rygg- och nackproblem
• Ischias
• Stress
• Huvudvärk
• Nedstämdhet
• Stelhet i muskler och leder

För vem passar yogamassage?
För dig som känner dig stel eller bara vill stärka din kropp under en aktiv massage. Fördel är om den görs i en serie på tre-fyra behandlingar nära inpå, så kroppen får tid och chans att lösa upp spänningar och skapa energi mellan varje behandling.

Tid 75-80 minuter, kostnad 950:-

Räkna med längre tid första tillfället då hälsodeklaration fylls i.

MASSAGE HELKROPP PÅ BÄNK

En välgörande behandling som balanserar kroppen, ökar blodcirkulationen och får de spända musklerna att slappna av.
Massagen har en lugnande effekt på nervsystemet, kroppens måbra-hormon oxytocin ökar vilket höjer det allmänna välbefinnandet.

Behandlingen utförs på massagebänk.
I behandlingen ingår djupgående massage.
Ett fåtal stretchar ges vid behov.
Kallpressad ekologisk sesamolja används.

Behandlingen avslutas med en avslappnande huvud- och ansiktsmassage.

Läs mer om behandlingen

Djupgående massage för rygg, axlar, nacke och armar.
Framsida-, baksida ben, fotleder och fotmassage.
Ett fåtal stretchar ges vid behov.

Kallpressad ekologisk sesamolja används.

Båda behandlingarna avslutas med en avslappnande huvud- och ansiktsmassage.

Helkroppsmassage 45 minuter kostar 700:-
Helkroppsmassage 60 minuter kostar 800:-
Helkroppsmassage 75 minuter kostar 900:-

Rabatt ges till tonåring med 20%.

 

ABHAYANGA MASSAGE

Yoga i Yogastugan

Abhayanga är en mjuk ayurvedisk helkroppsmassage med väldoftande varm ekologisk olja. Behandlingen utförs med lugnande, svepande rörelser med ett relativt lätt tryck och är djupt avslappnande både för kropp och sinne.

Välj mellan 50 minuter och 80 minuter. Skillnaden är att vid val av 75-80 minuter masseras hela framsidan av kroppen vid två tillfällen.

Ordet Abhayanga betyder " alla delar blir till en vänlig enhet" - visst är det vackert!

Läs mer om behandlingen

Ayurvedisk helkroppsbehandling med varm sesamolja (rumstempererad olja på huvudet).

Abhyanga är en mjuk ayurvedisk helkroppsmassage med väldoftande varm ekologisk olja.
Behandlingen utförs med systematiskt lugnande, svepande rörelser och med ett relativt lätt tryck och är djupt avslappnande både för kropp och sinne.

Behandlingen är stärkande för nervsystemet och cirkulationen samt bidrar till ökad vitalitet. Muskler och leder mjukas upp vilket gör att massagen lämpar sig extra bra vid stress, stelhet och frusenhet. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter.

Varmt välkommen till en välgörande och avslappnande behandling.

Tid 50 minuter: kostnad 750:-
Tid 75-80 minuter: kostnad 900:-

HUVUD- OCH ANSIKTSMASSAGE

Huvud- och ansiktsmassage är en uråldrig form av indisk oljemassage som är specialiserad för ansikte och huvud. Ger en mycket behaglig avslappning i hela kroppen.

50 minuter.

Läs mer om behandlingen

Dagens hektiska livsstil med ett överflöd av information via internet och andra kanaler gör vårt nervsystem överbelastat, ofta med stress och trötthet som följd. Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och där våra känslor tydligast återspeglas. Ofta betraktas det som den vackraste delen av kroppen men vi håller också mycket spänningar där. Flera av våra sinnen är placerade där och bl a sker det mesta av vår kommunikation via ansiktet. Så ansiktet med dess sinnen och uttryck spelar en oerhört viktig roll i vårt liv.

I huvudet finns hjärnan, som är den största delen av centrala nervsystemet, och fyra andra sinnen; syn(ögon), lukt(näsa), hörsel(öron) och smak(mun). Nacken och skuldrorna, som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk. Regelbunden massage av ansikte, huvud, nacke och skuldror slappnar av spända muskler och bjuder in sinnet till stillhet. Det förbättrar cirkulationen till och från huvudet vilket stimulerar naturlig hälsa och vitalitet.

Hur går behandlingen till?
Behandlingen börjar sittandes på en stol för rygg och huvudmassage, efter det flyttar klienten upp på massagebänken där behandlingen forsätter med massage av ansikte. Ekologisk sesamolja används, den ger både värme och ökad cirkulation. Behandlingen tar ca 60 minuter inkl avslutande vila.

Behandlingen verkar effektivt för att;
• Minska spänningar i ansikte och huvud
• Öka cirkulation och utrensning av slaggprodukter
• Motverka huvudvärk och migrän
• Stimulera hårtillväxt
• Förbättra hyn samt motverka acne och rynkor
• Förstärka våra sinnesförnimmelser (syn, hörsel, lukt och smak)
• Reducera stress/överaktiv hjärna och verka avslappnande
• Stimulera centrala nervsystemet genom vitala energipunkter sk. marmapunkter

Behandlingen passar för alla, unga som äldre och kan göras hur ofta som helst.

Kostnad
750:- 50 minuter

Lena

En mycket lugn och skön upplevelse av att vara på yoga för första gången. Fick bra guidningar hela passet.

Lena
Frida K

IDYLLISK MILJÖ
En fantastisk hjälp att varva ner! Och slappna av i kropp och själ. Idyllisk, personlig miljö.
Yoga är magiskt ! Alltid nya upplevelser, och ett väldigt personligt bemötande!
Namaste.

Frida K
Erika

KÄNNS PÅ DJUPET
Fantastisk yogamassage, där hela kroppen blir varm. Känns på djupet när musklerna får både massage och stretch samtidigt.

Erika