Hjälp din kropp att läka sig själv med zonterapi

Under tiden jag går en 1-årig utbildning för att lära mig yrket Zonterapeut/Reflexolog på Axelsons (Sthlm) erbjuder jag elevbehandlingar till ett pris av 450 kr/60 min. Zonterapi stimulerar kroppens eget självläkningssystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär.

Zonterapi, eller reflexologi som det också kallas, kan hjälpa dig med många olika problem. Här nedan listar jag de vanligaste problemen som zonterapi har visat sig kunna hjälpa med goda resultat. Det är också en fin behandlingsform för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling.

Hormonella obalanser

Menstruationsrubbningar och PMS.
Barnlöshet/fertilitet.
Svettningar och klimakteriebesvär.

Problem med leder

Rygg- och nackproblematik.
Olika sorters muskel och led-besvär, som exempel frozen shoulder, problem med axlar och knän.

Övriga besvär

Migrän och huvudvärk, stress och stressrelaterade problem, astma och allergi, eksem- och hudproblem.
Återkommande infektioner som inte vill ge med sig.
Urinvägsbesvär.
Olika sorters besvär med mage-tarm, som t.ex förstoppning och inflammationer.

VAD ÄR ZONTERAPI

Yoga i Yogastugan

Historik och fakta
Zonterapi är en flera tusen år gammal behandlingsform som funnits i olika kulturer i bl.a. Kina och hos de gamla egyptierna och hos indianerna.

När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck och man kan ofta känna små kristaller. Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen. En zonterapibehandling kan alltså användas både till att leta och åtgärda.

När jag masserar och trycker på olika punkter/zoner i dina fötter skickas signaler med olika system i kroppen till olika platser i kroppen som motsvarar dessa punkter/zoner. Zonterapi stimulerar din självläkning så att den får en skjuts. Vi vet inte exakt hur det fungerar, men att hela kroppen hänger ihop och är en helhet, det vet vi!

EN BEHANDLING 

Jag arbetar med helheten eller med symtombehandling. Jag sätter igång processer eller lugnar ned dem, beroende på vilka problem du har. Zonterapin kan dämpa smärta, få upp energin, öka välbefinnandet och framför allt hjälpa din kropps egna funktion och läkning. Symtom och orsak är inte samma sak, och orsaken sitter inte alltid där man tror.

Genom att massera och trycka på olika zoner i dina fötter sätts din kropps självläkningsförmåga igång och din chans att må bättre och få en bättre hälsa kommer igång. Det finns en rad olika hälsoproblem och kroppsliga obalanser som jag behandlar, har du frågor så tveka inte att kontakta mig.
Varmt välkommen! Vi är skapta för att må bra och de flesta av våra krämpor eller besvär går att göra något åt.

Hur går en behandling till

På första behandlingen börjar vi med att prata om det du söker för och din nuvarande hälsa vilket ger mig kunskap som gör att jag ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Efter det inledande samtalet startar själva behandlingen. Du får ta av dig sockarna och kavla upp dina byxor en bit och sätta dig i min behandlingsstol. Sedan masserar och trycker jag på olika zoner på dina fötter och en bit upp på vaden. Jag behandlar båda fötterna, en i taget.

Under behandlingen

Under behandlingen märker du av punkter på dina fötter som ömmar. Vissa av dem kan till och med göra rejält ont. Jag anpassar behandlingen efter dig då å vi har en dialog under hela behandlingen.

Att det måste göra jätteont för att det ska bli en bra behandling är en myt, vissa zoner behöver tvärtom ”lugnas ner”, och masseras lugnt och mjukt för bästa effekt. Vissa beskriver att det gör gott-ont och det är detta tryckande och masserande på zonerna som sätter igång zonterapins läkande och utrensande effekter. Detta är grunden för zonterapin.

Hur det hela fungerar i våra kroppar vet vi inte med säkerhet då kroppen har flera system som samverkar för att självläka.

Efter behandlingen

Efter en avslutande massage masserar jag in olja på dina fötter och vader. Du får vatten att dricka som behövs för att hjälpa kroppen med utrensningen av slaggprodukter i din kropp.

Det är bra om du kan ta det lugnt efter en behandling för att låta zonterapin verka i din kropp. Du kan uppleva reaktioner som ex att du kan behöva kissa oftare, bli väldigt trött och sova mer än vad du är van vid. Du kanske får besvär som blossar upp som du haft tidigare haft. Allt detta är övergående och ett tecken på att kroppen läker sig och att utrensning/självläkning är på gång.

Mia om behandlingarna

Jag har gått på massage sedan snart ett år hos Ingela. Innan sov jag dåligt pga min nacke, prövade olika kuddar, huvudställningar m,m., Vaknade flera gånger och försökte knöla till kudde och lägga huvud i rätt läge. Efter 2 behandlingar (massage på bänk och yogamassage) försvann problemet helt och jag har inte upplevt problemet därefter. Eftersom jag med jämna mellanrum fortsätter att gå på behandlingar hos Ingela i Yogastugan kan jag tillägga att blodtrycket har gått ner och ett inre lugn i jobbiga situationer har jag fått. Känner att cirkulationen i kroppen kommit i gång. Artros knölarna i händerna har krympt, jag har fått mer rörlighet och mina skulderblad sitter inte fast längre, de är rörliga!
Jag mår så mycket bättre ! Tack Ingela du är grym på det du kan.
Hälsning från Mia”

Mia om behandlingarna
Nina

Om Abhyanga – Helt magisk !

Nina
Linda

Underbar Yinyoga hos Ingela. Lugnt, varsamt, proffsigt, utmanande om man vill.

Linda