Hjälp din kropp att läka sig själv med zonterapi

Under tiden jag går en 1-årig utbildning för att lära mig yrket Zonterapeut/Reflexolog på Axelsons (Sthlm) erbjuder jag elevbehandlingar. Zonterapi stimulerar kroppens eget självläkningssystem och fungerar på kroniska som akuta besvär.

Zonterapi, eller reflexologi som det också kallas, kan hjälpa dig med många olika problem. Här nedan listar jag de vanligaste problemen som zonterapi har visat sig kunna hjälpa med goda resultat. Det är också en fin behandlingsform för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling.

 

Hormonella obalanser

Menstruationsrubbningar och PMS.
Svettningar och klimakteriebesvär.
Barnlöshet/fertilitet.

Problem med leder

Rygg- och nackproblematik.
Olika sorters muskel och led-besvär, som exempel frozen shoulder, problem med axlar och knän.

Övriga besvär

Migrän och huvudvärk, stress och stressrelaterade problem, astma och allergi, eksem- och hudproblem.
Återkommande infektioner som inte vill ge med sig.
Urinvägsbesvär.
Olika sorters besvär med mage-tarm, som t.ex förstoppning och inflammationer.

VAD ÄR ZONTERAPI

Historik och fakta
Zonterapi är en flera tusen år gammal behandlingsform som funnits i olika kulturer i bl.a. Kina och hos de gamla egyptierna och hos indianerna.

När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen blir motsvarande område på fötterna/ansiktet känsligt för tryck och man kan ofta känna små kristaller. Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen. En zonterapibehandling kan alltså användas både till att leta och åtgärda.

När jag masserar och trycker på olika punkter/zoner skickas signaler med olika system i kroppen till olika platser i kroppen som motsvarar dessa punkter/zoner. Zonterapi stimulerar din självläkning så att den får en skjuts. Vi vet inte exakt hur det fungerar, men att hela kroppen hänger ihop och är en helhet, det vet vi.

En behandling
Jag arbetar med helheten eller med symtombehandling. Jag sätter igång processer eller lugnar ned dem, beroende på vilka problem du har. Zonterapin kan dämpa smärta, få upp energin, öka välbefinnandet och framför allt hjälpa din kropps egna funktion och läkning. Symtom och orsak är inte samma sak och orsaken sitter inte alltid där man tror.

Genom att massera och trycka på olika zoner i dina fötter/ansikte sätts din kropps självläkningsförmåga igång och din chans att må bättre och få en bättre hälsa kommer igång. Det finns en rad olika hälsoproblem och kroppsliga obalanser som jag behandlar, har du frågor så tveka inte att kontakta mig.
Vi är skapta för att må bra och de flesta av våra krämpor eller besvär går att göra något åt.

Hur går en Zonterapi Fot-behandling till

På första behandlingen börjar vi med att prata om det du söker för och din nuvarande hälsa vilket
ger mig kunskap som gör att jag ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Efter det inledande samtalet startar själva behandlingen. Du får ta av dig sockarna och kavla upp dina byxor en bit och sätta dig i min behandlingsstol. Sedan masserar och trycker jag på olika zoner på dina fötter och en bit upp på vaden. Jag behandlar båda fötterna, en i taget.

Under behandling Zonterapi Fot

Under behandlingen märker du av punkter som ömmar. Vissa av dem kan till och med göra rejält ont.
Jag anpassar behandlingen efter dig då vi har dialog under hela behandlingen.

Vissa zoner behöver ”lugnas ner”, och masseras lugnt och mjukt för bästa effekt. Vissa beskriver att det gör gott-ont och det är detta tryckande och masserande på zonerna som sätter igång zonterapins läkande och utrensande effekter. Detta är grunden för zonterapin.

Hur det hela fungerar i våra kroppar vet vi inte med säkerhet då kroppen har flera system som samverkar för att självläka.

Hur går en Zonterapi Ansikte-behandling till

På första behandlingen börjar vi med att prata om det du söker för och din nuvarande hälsa vilket
ger mig kunskap som gör att jag ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Efter det inledande samtalet startar själva behandlingen. Du får med en serviett ta av eventuell smink och sätta dig i min behandlingsstol. Sedan masserar och trycker jag på olika zoner i ditt ansikte. Behandlingen är lugnande, den är tyst och den ger en skön mental avslappning.
Behandlingen avslutas med en massage på dina fötter.

Fördelar med Zonterapi Ansikte

Blodcirkulationen i ansiktet ökar och huden blir därigenom fräschare.
Zonterapi i ansiktet kan med fördel kombineras med andra kroppsterapier som t.ex zonterapi fot och yogamassage.
Behandlingen är naturlig, helt utan kemiska substanser. Den löser upp spänningar och stress i kroppen.
Avslappnande, frigör endorfiner och ger en naturlig smärtlindring.

Efter behandlingen

Efter en avslutande massage masserar jag in olja på dina fötter och vader. Du får vatten att dricka som behövs för att hjälpa kroppen med utrensningen av slaggprodukter i din kropp.

Det är bra om du kan ta det lugnt efter en behandling för att låta zonterapin verka i din kropp. Du kan uppleva reaktioner som ex att du kan behöva kissa oftare, bli väldigt trött och sova mer än vad du är van vid. Du kanske får besvär som blossar upp som du haft tidigare haft. Allt detta är övergående och ett tecken på att kroppen läker sig och att utrensning/självläkning är på gång.

Frida K

IDYLLISK MILJÖ
En fantastisk hjälp att varva ner! Och slappna av i kropp och själ. Idyllisk, personlig miljö.
Yoga är magiskt ! Alltid nya upplevelser, och ett väldigt personligt bemötande!
Namaste.

Frida K
Anette

Härlig massage hos Ingela, kropp och själ i total balans efter behandlingen. Väldigt avslappnande.

Anette
Frida om Yogastugan

En fantastisk plats för yoga eller behandling, en återhämtning för kropp och själ

Frida om Yogastugan