Första gången jag fick höra om yogamassagen var genom en vän som jag kom i kontakt med genom yogan. Yogamassagen skulle vara bra för mycket, den skulle göra klienten mjukare i kroppen och ge mer av hälsa på insidan. Jag var vid den tiden stel i kroppen, mina leder begränsade mig och jag kände ofta av artrosen i höft och knä. Med öppet sinne bokade jag in mig hos Lena och första kontakten med behandlingen var helt ljuvlig.

Madrassen var uppvärmd! Bara det gjorde att jag kunde slappna av.

Oljan var rumstempererad och Lena var lyhörd och kunnig. Efter massage och stretch av ena benet kändes det som att det benet skulle lyfta, så lätt kändes det. Det ännu obehandlade benet var tungt och kändes stumt.

När hela kroppen var behandlad, allt från tårna till bakom öronen, och på det en ljuvlig massage av ansikte fick jag vila en god stund. I stillhet. Det pirrade i hela kroppen och det kändes som att flödet i kroppen hade öppnat upp. Samma natt vill jag minnas att jag sov som en stock. Dagen efter kändes det lätt i hela kroppen och energin var där.

Från den behandlingen gick jag till att boka mig på en introduktionskurs här i Göteborg, i Axelsons regi. Steget därpå var att boka in mig på den kompletta utbildning, också den på Axlsons, i Stockholm.
Utbildningen var från september till maj och under tiden kunde jag göra elevbehandlingar här i Yogastugan och på Kroppsverkstan.

”Easy is Right” var riktlinjen för massagen och det var ett nytt sätt för mig att tänka.
När det är lätt blir det rätt. Då uppstår det ett flöde som gör skillnad – i hela kroppen.

Idag kan jag stolt titulera mig Yogamassageterapeut. I min utbildning har en anatomidel ingått (samma som för dem som går massageterapeututbildning på Axelsons). Jag genomförde under tiden ett antal elevbehandlingar och presenterade en godkänd fallstudie.
Det bästa med denna behandling är att hela kroppen behandlas – det gör skillnad.

Idag vet jag genom återkommande kunder att Yogamassagen gör skillnad, fysiskt som mentalt. Genom flödet och den ökade energin kommer orken att göra det vi vill göra. Den är också ett fint komplement till yogan då jag har kunskapen som gör att jag kan assistera mina kunder i de yogapositioner de behöver hjälp med.

Är du intresserad av att prova och se om yogamassag är något för dig så finns det nu möjlighet till det. Jag har också en kortare variant av behandlingen, se aktuella tider och läs mer på min hemsida och Bokadirekt.

Om du har frågor om Yogamassagen så bara slå mig en signal!